Pages

Mansikka-vuohenjuustopizza

Mansikkaa pizzassa? Kuulostaa oudolta, mutta on yllättävän hyvää. Sain idean kun söin työlounaaksi pizzeriassa pizzaa, jossa oli vuohenjuustoa. Sitä syödessäni tuli mieleen, että vuohenjuusto on kyllä tässä vähän liian hallitseva ja jotenkin vinkeä maku, kaipaisi raikastamaan jotain makeaa. Tuoretta viikunaa, melonia - tai mansikkaa. Päätin kokeilla mansikkapizzaa ja siitä tuli hyvää. Tässä ehdottoman ei-perinteisen pizzan resepti.



Vuohenjuusto-mansikkapizza (2 isoa noin 30 cm pizzaa)

Pohjaan:

  • 300 g hiivaleipäjauhoja
  • 20 g tuorehiivaa 
  • n. 250 ml kädenlämpöistä vettä
  • 1/3 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastikkeeseen:
  • Tölkki tomaattimurskaa
  • Reilu kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ripaus cayennenpippuria
Päälle:
  • tuoreita mansikoita
  • rucolaa
  • mozzarellaa (125 g pallo riittää kahteen)
  • vuohenjuustoa, esim. Sainte Maure, noin 150 g
  • 3 rkl pinjansiemeniä

Valmista taikina. Laita kulhoon noin 1,2 dl kädenlämpöistä vettä ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, jauhot ja suola ja vettä sen verran että koostumus on sopiva, löysähkö mutta vaivattavaksi riittävän sitkoinen. Jauhoa leivinpöytä, kaada taikina pöydälle ja vaivaa 8-10 minuuttia, eli kunnes taikina ei enää tartu käsiin tai alustaan. Kun taikina on vaivattu, jätä liinan alle kulhoon kohoamaan noin tunniksi.

Taikinan kohotessa valmista tomaattikastike. Laita kaikki aineet teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Viipaloi valmiiksi myös juustot (ohuita viipaleita) ja mansikat. Pinjansiemenet voi nopeasti paahtaa kuivalla pannulla myös tässä vaiheessa. Huuhdo rucola ja jätä valumaan jotta kuivuu.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen kun kohoamisaikaa on jäljellä noin 20 minuuttia.

Kun taikina on valmista, muotoile siitä 2 pizzaa joko pizzanpaistolevyille, pizzakivelle tai leivinpaperille pellille. Laita pizzoille ohuelti mutta tasaisesti tomaattikastiketta. Revi mozzarellaa pieniä paloja tasaisesti joka puolelle pizzoja. Laita pizzoille myös ohuita vuohenjuustosta leikattuja viipaleita, ehkä 6-7 kpl per pizza. Kypsennä uunissa pizza kerrallaan 7-10 minuuttia riippuen uunista ja alustasta jolla paistetaan. Kun mozzarella on sulanut ja reunat ruskistuvat hieman, pizza on valmista.

Pizzan tultua uunista laita sille rucolanlehtiä, mansikoita erityisesti vuohenjuustojen päälle, ja lopuksi vielä pinjansiemeniä.  


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

2 kommenttia:

  1. jotenkin ällön kuuloista MUTTA vuohenjuusto ja mansikat kyllä sopivat erittäin hyvin yhteen ja tämä on oikeasti kokeilemisen arvoista :) kiitos ohjeesta :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä mansikoita voi laittaa enemmän vain vuohenjuustojen päälle jos epäilyttää yhdistelmä. Itse tykkäsin kyllä yllättävän paljon makujen basilika (tomaattikastikkeessa), vuohenjuusto ja mansikka yhdistelmästä vehnäisen pohjan kanssa. Samaa voisi kokeilla myös tomaattikastikkeettomaan "valkoiseen pizzaan".

      Poista