Pages

Perunasalaatti mozzarellalla ja rucolalla

Lähikaupassa oli egyptiläisiä uuden sadon perunoita tarjolla, joten niistä piti jotain tehdä. Nuo etelän tuontiperunat eivät ole läheskään niin hyviä kuin kotimaiset sitten kun niitä saa, mutta kuitenkin hyviä vaikka tällaiseen salaattiin tai kasvislisäkkeeseen, jossa peruna saa makua sinappisesta öljykastikkeesta, aurinkokuivatuista tomaateista, rucolasta ja mozzarellasta. Jos salaatin tekee vanhoista perunoista, ne kannattaa pilkkoa hieman pienemmiksi ja antaa kastikkeen maustaa niitä jonkin aikaa ennen syömistä.

Sopii syötäväksi sellaisenaan salaattina, tai vaikka soijanakkien tai kasvispihvien kaverina.



Perunasalaatti mozzarellalla ja rucolalla 

2 hengen annos

  • keitettyjä (mielellään uuden sadon) perunoita, määrä koon mukaan, esim. 8 pienehköä 
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä 
  • rucolaa pari kourallista
  • 125 g pallo mozzarellajuustoa
  • pienen sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2-1 tl sinappia (mielellään Dijon-tyyppistä)
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese ja keitä perunat kypsiksi. Jos on paksu kuori, niin kuori perunat ennen pilkkomista. Pilko isohkoiksi lohkoiksi, esim. pienet uudet perunat voi vain puolittaa, ja laita kulhoon. Pilko mozzarella ja lisää perunoiden sekaan. Huuhtele ja valuta aurinkokuivatut tomaatit, minkä jälkeen leikkaa tai saksi ne ohuiksi suikaleiksi ja lisää muiden ainesten joukkoon. Huuhtele ja valuta rucola. Jos lehdet ovat isoja, niitä voi vähän veitsellä pilkkoa, pieniä lehtiä ei tarvitse. Lisää rucola astiaan.

Sekoita kastike oliiviöljystä, sitruunamehusta (jota maun mukaan voi olla 1/4-1/2 oliiviöljyn määrästä), sinapista, suolasta ja mustapippurista, ja sekoita hyvin salaattiin. Anna maustua kymmenisen minuuttia ennen syömistä. Maista ennen tarjoamista, ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti