Pages

Chili Sin Carne

Kyllähän mausteiseen kasvisruokaan keskittyvässä blogissa täytyy tietysti olla myös meksikolaistyyppistä ruokaa, etenkin versio klassisesta Chili Sin Carnesta. Chilien määrää voi säätää itse maun mukaan, ja tarjoiluun voi halutessaan käyttää guacamolen sijaan avokadokuutioita.

Ruoan voi tarjoilla joko riisin kanssa sellaisenaan, tai kuten kuvassa, tortillakupeista (näitä voi tehdä myös itse uunissa pehmeistä tuoreista tortilloista, ohje alla, tai ostaa valmiina), tai sitten kääriä pehmeisiin tortilloihin tortilla wrapeiksi.

Tortillakuppien (tostadat) teko pehmeistä tortilloista: lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uuninkestävät pikkukulhot kevyesti öljyllä. Painele tortillat kulhoihin niin että reunat nousevat kulhojen reunoja pitkin ylös. Paistaa unissa 10-15 minuuttia kunnes rapea. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.



Chili Sin Carne (2:lle)

  • sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tuore chilipalko, tulisuus maun mukaan
  • 1 pieni porkkana
  • puolikas pienestä kesäkurpitsasta tai vajaa 10 cm patkä isosta
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 1 tl chilijauhetta
  • (1 tl korianterinsiemeniä, ei välttämätön)
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl jeeraa (juustokumina)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk kidneypapuja (400g tölkki)
  • 200 g tomaattimurskaa (pieni tölkki tai puolet normaalikokoisesta)
  • 0,7 dl kasvislientä (tai vettä + kasvisfondia tai osa liemikuutiosta)
  • 0,5 rkl sokeria(fariini- tai tavallista)
  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • reilusti mustapippuria
  • (suolaa)
  • 1 dl cheddarjuustoa (osa raasteeksi päälle, osa täytteeseen)
Tarjoiluun:

  • ranskankermaa
  • guacamolea (itse tehtyä tai valmista) tai avokadokuutioita
  • raastettua cheddarjuustoa
  • maun mukaan keitettyä riisiä, tortillakuppeja (tostadat) tai tortilla wrapseja

Esivalmistelut: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi chilipalko. Kuori ja kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Huuhtele kidneypavut lävikössä. Raasta cheddarjuusto karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää siihen muut mausteet paitsi suola ja mustapippuri. Lisää pannulle ensimmäisessä vaiheessa pilkotut kasvikset ja kuullota muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää tomaattipyree, kidneypavut, tomaattimurska ja kasvisliemi sekä sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja sen jälkeen säädä levy keskilämmölle. Jätä kannen alle hautumaan vähintään puoleksi tunniksi; maku paranee edelleen jos hautuu pidempään, tuntiin asti. Sekoittele välillä ja lisää vettä tai kasvislientä jos seos kuivuu liikaa.

Mausta limetti- tai sitruunamehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla (maista ensin, lisää vain jos kaipaa suolaa). Sekoita joukkoon suurin osa juustoraasteesta - jätä vähän annosten päälle ripoteltavaksi. 

Tarjoa heti joko tostadoista, riisin kanssa tai käärittynä tortillalättyihin. Laita päälle guacamolea tai avokadokuutioita, ranskankermaa sekä jäljelle jäänyttä cheddar-raastetta.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti