Pages

Pähkinäinen juustosalaatti



Nopea ja kivan näköinen salaatti, joka on helppo kasata vaikka suoraan lautasille. Juuston ruokaisuuden takia käy leivän kanssa kevyeksi ateriaksikin, tai sitten alkusalaatiksi jollekin muulle ruoalle.

Huomasin ohjetta kirjoittaessani, että minulla on joku ihme "allergia" etikalle salaatissa. Tykkään etikoista toisinaan esim. wok-tyyppisissä ruoissa, mutta salaatteihin tulen aina laittaneeksi sitruunan mehua, koska pienikin etikan maku jostain syystä tökkii kovin. Esim. ravintoloiden vinegrettet on minun makuuni usein ihan kauhean etikan makuisia. Koska monet muut tykkäävät etikasta salaatinkastikkeessa, päädyin laittamaan ohjeeseen etikkavaihtoehdonkin.

Salaatinlehdiksi tähän ei kannata valita mitään kovin voimakkaita kuten rucolaa tai viinisuolaheinää. Miedommat lajit sopivat paremmin. Esim. tammenlehväsalaatista ja tavallisesta lehtisalaatista tai jäävuorisalaatista saa aikaan sopivan miedon salaattipohjan.

Pähkinäinen juustosalaatti

2 annosta (tai alkupala-annos 4:lle)
  • muutama reilu kourallinen salaattisekoitusta tai paria erilaista salaatinlehtilajia
  • 2 kevätsipulia tai nippu ruohosipulia
  • 100 g kermajuustoa
  • 30-40 kpl viinirypäleitä (punaiset kauniimpia, maun kannalta ei väliä)
  • reilu kourallinen cashewpähkinöitä (minä käytän paahdettuja ja suolattuja yleensä)
  • 1/2 dl kapriksia
  • 2 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua tai valkoviinietikkaa
  • hieman suolaa 
  • rouhittua mustapippuria
Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja revi sopivan kokoisiksi jos ovat liian isoja. Hienonna sipulit, leikkaa juusto kuutioiksi tai kolmioiksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu tai viinietikka, suola ja mustapippuri kastikkeeksi.

Kasaa salaatti joko suoraan lautasille tai sitten tarjoiluastiaan: alle salaatinlehdet, niiden päälle sipulit, kaprikset, viinirypäleet, cashewit ja juustokuutiot. Lisää kastike tasaisesti salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti