Pages

Murskatut perunat ja fenkolinen tsatsiki

Perunat eivät ole mitään erityistä herkkuani, enkä ainakaan pelkästään keitettynä niistä juurikaan välitä. Mutta tuleehan niitä uusia perunoita välillä kesällä syötyä, oliiviöljyssä paistettuna tai sitten vaikka tämän ohjeen tavalla - keittämisen jälkeen uunissa parmesanjuuston ja oliiviöljyn kanssa gratinoituna, ja raikkaan tsatsikityyppisen fenkolisalaatin kera.



Murskatut perunat ja fenkolinen tsatsiki (2 h annos)


  • 250 g uutta perunaa
  • vajaa desi parmesanjuustoa
  • 1/2 pieni fenkoli
  • 1/2 kurkkua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 sitruuna
  • 1 dl paksua jogurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria 

Pese perunat ja keitä ne lähes kypsiksi suolatussa vedessä. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, tee fenkolitsatsiki. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa puolikkaat ohuehkoiksi puolikuun muotoisiksi vipaleiksi. Laita fenkolit ja kurkku lävikköön, ripottele päälle suolaa ja jätä hetkeksi valumaan. 

Laita kulhoon jogurtti. Purista sinne valkosipulin kynnet ja lisää puolen sitruunan mehu, sekä vähän suolaa sekä mustapippuria. Kuivaa valumassa olleet kurkut ja fenkolit talouspaperilla ja lisää jogurtin sekaan. Sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.   

Kun perunat on lähes kypsiä, valuta keitinvesi pois. Uuniin ne voi laittaa joko leivinpaperille tai öljyttyyn vuokaan. Paina perunat käsin tai lastalla hieman rikki vuoassa tai leivinpaperilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria, sekä raastettua parmesanjuustoa ja reilusti oliiviöljyä. Laita uuniin, ja grillivastus päälle. Kypsennä 10-15 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua. Tarjoa yhdessä fenkolitsatsikin kanssa.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti