Pages

Kikherne-kukkakaalicurry ja kurkkuraita

Välillä intialaistyyppistä mausteista ruokaa. Edullisista perusaineista saa yllättävän hyvää mausteilla. Jos ihan kaikkia mausteita ei kaupasta löydy, monia voi korvata muilla, esim. currylehtiä currytahnalla jota usein saa purkissa, limetin sitruunalla,  tuoreen inkiväärin purkkimurskalla.


Kikherne-kukkakaalicurry ja kurkkuraitaa (2 h annos)

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 200 g kookosmaitoa
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 200 g kypsiä kikherneitä (säilötyt käy hyvin)
  • 1 pieni tai pienehkö kukkakaali
  • limetti
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • 7-8 currylehteä tai currytahnaa
  • 1 vihreä tai punainen tuore chili, tulisuus maun mukaan
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • suolaa
RAITAAN:
  • 1,5 dl paksua kreikkalais- tai turkkilaistyyppistä jogurttia
  • 1/2 tl jeeraa (juustokuminaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 10 cm pätkä kurkkua

Valmistele kasvikset: Hienonna sipuli, Raasta inkivääri. Hienonna chili ja jos et halua kovin tulista, poista siemenet. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele kikherneet.

Lämmitä kookosöljy kattilassa ja lisää sinapinsiemenet, kuumenna kunnes siemenet alkavat pomppia, ja lisää sitten sipuli. Sekoittele hetki, ja lisää currylehdet ja inkivääriraaste. Lisää parin minuutin päästä myös tuore chili, chilijauhe, kurkuma, kikherneet, kukkakaalin kukinnot ja tamarinditahna. Sekoita hyvin ja lämmitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Jätä kypsymään noin 20 minuutiksi, sekoittele välillä ja lisää vähän vettä jos käy liian kuivaksi. 

Valmista curryn kypsyessä raita. Kuutioi kurkku ja sekoita kaikki raidan ainekset yhteen. 

Ennen tarjoamista purista curryyn limetin mehu ja lisää vähän suolaa. Sekoita. Tarjoa (basmati)riisin ja kurkkuraidan kanssa.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti