Pages

Intialaistyylinen linssimuhennos

Oma versioni intialaisesta dal-ruokalajista. Jos ihan kaikkia ainesosalistan mausteita ei kaapista löydy, niin ei haittaa - esim. kurkuman ja kuminan voi hyvin jättää poiskin, tai kokonaisen neilikan tilalla käyttää hienonnettua.

Dal nautitaan perinteisesti riisin, esim. basmatiriisin, ja naan-leivän kanssa. Itse syön yleensä vain jompaa kumpaa, kun en osaa oikein riisiä ja leipää syödä samalla aterialla. Kaveriksi sopii myös raikas salaatti.



Intialaisittain maustettu linssimuhennos (2-3 h annos)

  • 2-3 dl punaisia linssejä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1/2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2-4 kuivattua chiliä (piri-piri tms, voi käyttää myös cayennepippuria)
  • reilusti mustapippuria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan - yleensä punaisille linsseille keittoaika on 10 minuuttia, mutta varmista pakkauksesta. 

Jo linssien kypsyessä voi alkaa valmistella mausteseosta. Hienonna sipulit. Laita paistinpannuun voita tai öljyä ja lisää siihen mausteet suolaa lukuun ottamatta - chilit sormissa murskattuna. Kuumenna öljy, sekoittele mausteita siinä hetki niin että ne luovuttavat makuaan rasvaan, ja lisää sipulisilppu. Pyörittele sipuleita pannulla maustetussa rasvassa kunnes kuullottuvat ja ovat pehmeitä. 

Lisää kypsät, valutetut linssit pannulle sipulin ja mausteisen voin tai öljyn sekaan. Mausta suolalla maun mukaan. Jos ruoka vaikuttaa kuivalta ja turhan rasvattomalta, voi lisätä hieman voita tai öljyä. Pyörittele pannulla minuutin verran niin että maut sekoittuvat. Lisää puolen sitruunan mehu, sekoita ja tarjoile.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti