Dal nautitaan perinteisesti riisin, esim. basmatiriisin, ja naan-leivän kanssa. Itse syön yleensä vain jompaa kumpaa, kun en osaa oikein riisiä ja leipää syödä samalla aterialla. Kaveriksi sopii myös raikas salaatti.
Intialaisittain maustettu linssimuhennos (2-3 h annos)
- 2-3 dl punaisia linssejä
- 2 isoa sipulia
- 2 rkl voita tai öljyä
- 1/2 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2-4 kuivattua chiliä (piri-piri tms, voi käyttää myös cayennepippuria)
- reilusti mustapippuria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 4 kokonaista neilikkaa
- 1 tl kuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1/2 sitruunan mehu
- suolaa
Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan - yleensä punaisille linsseille keittoaika on 10 minuuttia, mutta varmista pakkauksesta.
Jo linssien kypsyessä voi alkaa valmistella mausteseosta. Hienonna sipulit. Laita paistinpannuun voita tai öljyä ja lisää siihen mausteet suolaa lukuun ottamatta - chilit sormissa murskattuna. Kuumenna öljy, sekoittele mausteita siinä hetki niin että ne luovuttavat makuaan rasvaan, ja lisää sipulisilppu. Pyörittele sipuleita pannulla maustetussa rasvassa kunnes kuullottuvat ja ovat pehmeitä.
Lisää kypsät, valutetut linssit pannulle sipulin ja mausteisen voin tai öljyn sekaan. Mausta suolalla maun mukaan. Jos ruoka vaikuttaa kuivalta ja turhan rasvattomalta, voi lisätä hieman voita tai öljyä. Pyörittele pannulla minuutin verran niin että maut sekoittuvat. Lisää puolen sitruunan mehu, sekoita ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti