Pages

Kantarelli-juurespasta

Tänä vuonna on hyvin tarjolla sieniä metsissä ja toreilla, joten niistä tulee tehtyä kaikenlaista. Ensimmäisistä kantarelleistani tein tällä kertaa pastakastiketta, johon tuli myös selleriä ja porkkanaa. 


Kantarelli-juurespasta (2 h annos)


- 1/2 litraa kantarelleja (myös muut ryöppäämättä käytettävät sienet käyvät)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- pala juuriselleriä
- porkkana
- 1/2 paprikaa
- 200 g tomaattimurskaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- kymmenisen lehteä tuoretta basilikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- (chilijauhetta)
- 2-3 rkl parmesan- tai emmentaljuustoa
- 160 g spagettia tai muuta (kuiva)pastaa


Paloittele sienet ja paista ne oliiviöljyssä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Kuutioi sipuli, viipaloi valkosipuli, raasta selleri ja porkkana. Paloittele paprika. Lisää kaikki kasvikset sekä tomaattimurska ja muut mausteet paitsi tuore basilika sienten sekaan. Keitä hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoittaen. Pari minuuttia ennen kuin on valmis, lisää tuore silputtu basilika ja sekoita. 

Sillä aikaa kun kastike kypsyy, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, valuta ja tarjoile kastikkeen ja juustoraasteen kera.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti