Pages

Kevyt juustokakku

Tämä juustokakku on perinteistä vähän kevyempi versio ohuen Digestive-keksipohjan ja kevytjuuston ansiosta. Ohjeen annos on tarkoitetttu 20 cm irtopohjaiseen piirasvuokaan, ja siitä riittää 6-8 hengelle. Sopii tarjoiltavaksi ohuina viipaleina marjojen tai hedelmien, tai vaikka vadelmakastikkeen kanssa.



Kevyt juustokakku (20 cm halkaisijan vuokaan sopiva annos)

  • 6 Digestive-keksiä
  • 40 g voita
  • 1 tl kanelia
  • 400 g Philadelphia-kevytjuustoa
  • 2 keskikokoista kananmunaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Murenna keksit kunnolla ja sekoita niihin kaneli ja voisula. Sekoittamisen voi tehdä vaikka sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa noin 1 rkl vettä, jos seos on turhan kuivaa. Painele taikinamurut irtopohjaiseen piirasvuokaan niin että seos muodostaa ohuen pohjan. Laita kakkuvuoka uuniin ja paista 7-8 minuuttia. Ota pois uunista ja säädä uunin lämpötila 180 asteeseen.

Sekoita huoneenlämpöiseen juustoon  munat, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Paista kakkua uunin keskitasossa 180 asteessa 35-40 minuuttia, tai kunnes nousee hieman reunoilta. Vuoka kannattaa laittaa uuniin pellin ja leivinpaperin päälle, koska se voi hieman vuotaa ennen kuin täyte jähmettyy. Anna kakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden marjojen tai makean kastikkeen, esim. vadelmakastikkeen kanssa. Minttukin sopii koristeeksi ja makua antamaan.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti