Pages

Tomaattinen soija-makaronilaatikko

Vähän perinteistä suomalaista mausteisempi versio kreikkalaisen pastítsion tyyliin. Ruokaan voi käyttää tummaa soijarouhetta tai kuten itse tein, valmista pakastettua soijarouhetta. Annoksesta tulee sopiva noin litran vetoiseen uunivuokaan.


Soija-makaronilaatikko (3-4:lle)


  • 250 g Hälsans Kök pakastesoijarouhetta tai 1 dl kuivattua tummaa soijarouhetta
  • 250 g makaroneja tai muuta kuviopastaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • tölkki tomaattimurskaa
  • 50 g gouda- tai pecorinojuustoa
  • 25 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2-3 rkl korppujauhoja
VALKOKASTIKE:
  • 25 g voita
  • 2,5 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa (pohjaanpalamaton Kiehu-maito helpointa käyttää)
  • 2 kananmunaa
  • muskottipähkinää
  • suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pilko valkosipuli ja sipuli. Laita pannuun 2 rkl oliiviöljyä, lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää pakastesoijarouhe tai kuivattu soijarouhe. Jos käytät kuivattua rouhetta, lisää pienissä erissä myös 2 dl kasvislientä tai vettä ja anna imeytyä. Pakastettuun soijarouheeseen ei tarvitse lisätä vettä. Kun soijarouhe on kypsää, lisää tomaattimurska, kaneli, paprikajauhe ja cayennepippuri. Jätä kypsymään, sekoittele välillä. Seos saa kypsyä sen aikaa kun makaronit kestävät valmistua. Lopuksi mausta suolalla ja reilulla määrällä mustapippuria.

Kypsennä makaronit tai kuviopasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun kypsää, siivilöi, laita astiaan ja sekoita sekaan nokare voita.

Raasta juusto.

Öljyä laatikkovuoka ja ripottele pohjalle hieman korppujauhoa, ettei paistos jää kiinni. Laita vuoan pohjalle puolet makaroneista, sitten väliin soija-tomaattitäyte ja puolet juustosta, ja päälle loput makaronit.

Tässä vaiheessa valmistetaan valkokastike. Riko munat valmiiksi astiaan odottamaan. Laita voi kattilaan ja sulata. Ota pois liedeltä ja lisää jauhot. Laita takaisin liedelle matalalle lämmölle ja ota vispilä tai vatkain esille. Vatkaten koko ajan kaada maito sekaan hitaasti. Lisää rikotut munat, suolaa ja ripaus muskottipähkinää. Varsinkin jos käytät tavallista maitoa, vatkaa koko ajan ettei maito pala pohjaan. Kun kastike sakenee, se on valmista. (Jos ei tahdo saeta, lisää jauhoa ja sekoita kunnes sakenee).

Kaada valkokastike laatikon päälle ja ripottele jäljelle jääneet juustot pinnalle. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna kypsyä puolisen tuntia.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti