Pages

Kirsikka-persikkacrumble

Tähän aikaan vuodesta usein kauppojen aulatiloissa tai edustoilla hedelmiä ja vihanneksia myyvillä kojuilla on Etelä-Euroopasta tuotua kirsikkaa myynnissä. Siitä saa persikan kanssa tehtyä mukavan jälkiruoan, joka maistuu vaniljajäätelön kanssa. Persikat voi korvata myös säilykepersikoilla.

Annoksesta tulee noin 20 cm halkaisijaiseen vuokaan sopiva annos. Vuoassa on hyvä olla jonkun verran reunoja, että siihen saa tehtyä laitettua mehevän kerroksen hedelmäseosta ja taikinaa päällekkäin.



Kirsikka-persikkacrumble (n. 20 cm vuoallinen)

TAIKINAAN:
  • 100 g vehnäjauhoa
  • 50 g kaurahiutaleita
  • 75 g voita
  • 100 g sokeria
TÄYTE:
  • 1/2 litraa kirsikoita
  • 5 kypsää persikkaa tai tölkki säilykepersikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl voita

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja sokeri yhteen. Nypi voi sekaan, kunnes taikina on murumaista ja tahmeaa. Laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Poista persikoista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Puolita kirsikat ja poista niistä kivet. Laita persikat paistinpannulle keskilämmölle ja lisää sokeri. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes ovat hieman pehmenneet. Lisää voi ja kirsikat. Anna kirsikoiden lämmetä, mutta älä kypsennä enää niin etteivät ala hajota.

Voitele uunivuoka. Laita sen pohjalle hedelmäseos. Painele päälle murutaikinakerros. Paista 175 asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä. Crumblen voi tarjota joko sellaisenaan suoraan valmistusastiasta taikinakerros päällimmäisenä, tai kuten kuvassa, kumota ison lautasen avulla erilliseen tarjoiluastiaan niin että hedelmäkerros on päällimmäisenä.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti