Pages

Juustoiset parsapihvit

Vähän kuin parsarisottoa pihvimuodossa. Parsan voi parsasesongin ulkopuolella korvata vaikka muutamalla latva-artisokan sydämellä (säilyke käy hyvin), ja juustoksi voi vaihtaa manchegojuuston tilalle mozzarellan.



Juustoiset parsapihvit (3-4 hengen annos)

  • 10 tankoa vihreää parsaa
  • 4 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 125 g riisiä
  • 4,5 dl kasvislientä (tai liemikuutio + vettä)
  • 50 g parmesanjuustoa 
  • 150 g manchegojuustoa
  • kuorrutukseen maissijauhoa tai maissijauhon ja korppujauhon seosta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kypsentämiseen oliiviöljyä
Katkaise parsoista irti puumaiset tyviosat taittamalla vartta kunnes katkeaa. Heitä tyvet menemään ja pilko jäljelle jääneet osat noin puolen sentin pätkiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Lämmitä vesi tai kasvisliemi ja pidä lämpimänä. Raasta parmesanjuusto ja pilko manchego litteiksi suorakulmioiksi.

Kuumenna voi kattilassa ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja parsanpaloja noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon riisi, kypsennä noin minuutti. Lisäile joukkoon kuumaa kasvislientä (tai liemikuutio ja vettä) vähän kerrallaan kunnes riisin keittoaika on täynnä ja riisi kypsää (kaiken liemen tulisi olla riisiin imeytyneenä). Mausta mustapippurilla. Sekoita joukkoon parmesanraaste. Maista, lisää suolaa jos tarvitsee. Jätä jäähtymään peitettynä, voi olla jopa pari tuntiakin jäähtymässä, jolloin risotto jähmettyy ja on helppo muotoilla koossa pysyviksi pulliksi. Jos ei ole riittävän kiinteää, lisäämällä seokseen maissi- tai korppujauhoja voi tilanteen pelastaa.

Pihvien muotoilu. Ota kämmeneen riisiseosta litteäksi levyksi. Laita riisin päälle palanen manchegojuustoa. Lisää päälle riisiä niin että juusto peittyy. Litistä hieman litteäksi pihviksi. Pyöräytä lautasella maissijauhossa tai maissi- ja korppujauhon seoksessa. Massasta tulee 6-8 pihviä sen mukaan kuinka isoja tai pieniä tekee. Kypsennä pihvejä pannulla oliiviöljyssä 4-5 minuuttia per puoli eli kunnes ovat rapeita ja kullanruskeita. 

Parsapihvejä ja uunissa paahdettua paprikaa kastikkeella jossa oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, mustapippuria, silputtua persiljaa ja muutama pilkottu musta oliivi.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti