Pages

Itämainen spagetti

Lihaton versio kuuluisasta Lähi-idän keittiön ruokalajista "Koazy al-macarona", johon perinteisesti käytetään kanaa. Ruoka on useimpia pastaruokia täyttävämpi proteiininlähteen ja kananmunien takia, ja välillä on ihan virkistävää muutenkin syödä ihan erilaista pastaa kuin perinteiset italialaiset reseptit.

Proteiininlähteeksi tähän ruokaan voi käyttää monenlaista. Voi käyttää tofukuutioita, tai quornkuutioita, tai erilaisia soijapohjaisia pakastetuotteita. Tai vaikka nyt trendikästä nyhtökauraa, joka tosin kannattaa noista muista poiketen lisätä ruokaan vasta loppuvaiheessa, niin että se jokusen minuutin ehtii maustua maustekastikkeessa ja kuumeta. Itsekin olisin tehnyt ruoan kokeeksi nyhtökaurasta, mutta oli päässyt lähikaupasta loppumaan.



Itämainen spagetti (2:lle)

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g spagettia
  • 2 kananmunaa
  • 200 g proteiininlähdettä, esim.: kuutioitu marinoitu tofu, quornkuutiot, soijasuikaleet, nyhtökaura
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia (10% rasvaa sisältävää paksua ja lohkeavaa)
  • 3 tomaattia tai murskaa tölkistä
  • 2 sipulia 
  • 2 kuivattua piri piri chiliä tai vähän cayennepippuria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl jeeraa
  • reilusti rouhittua mustapippuria
  • suolaa
Esivalmistelut: Keitä kananmunat koviksi. Silppua sipulit. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ja kuori ne ja poista siemenet, pilko kuutioiksi.

Valmistus: Kuumenna öljy paistinpannussa ja kypsennä/ruskista siinä valitsemaasi proteiiniainesta noin viisi minuuttia (paitsi jos nyhtökaura, lisää vasta lopussa). Lisää sipuli ja mausteet, chili sormissa murskattuna. Sekoittele muutama minuutti. Lisää tomaatit ja jogurtti. Sekoita ja anna hiljalleen kypsyä noin 15 minuuttia. Lopuksi maista ja tarvittaessa lisää mausteita.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kun se on kypsää, lisää pannulle ja sekoittele yhteen kastikkeen kanssa. Annostele lautasille ja koristele lohkotulla kananmunalla. 

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti