Pages

Yrttinen perunasalaatti

Ohje on alunperin huippukokki Yotam Ottolenghin kirjasta "Plenty", jossa se esiintyy nimellä "Royal potato salad". Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu viiriäisenmunia, mutta ne voi hyvin korvata myös kananmunilla. Ohjeessa on yrttien ja herneiden myötä vapunaikaan sopivaa keväisyyttä.

Salaatti sopii mainiosti vaikka kasvissyöjän perunasalaatti & nakit -vappuateriaan, jossa nakkeina voi olla vaikka Hälsans Kökin soijanakit tai soijachorizot, jotka ovat yllättävän hyviä noin "korvikeruoaksi".



Yrttinen perunasalaatti (2 h annos)

  • 8 viiriäisenmunaa tai 2 kananmunaa
  • 1 dl herneitä, tuoreet parhaita mutta pakastetutkin käyvät
  • 400 g uusia perunoita (pienet on näteimpiä tähän ruokaan)
  • reilu kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
  • reilu kourallinen tuoretta persiljaa
  • pieni kourallinen tuoreita mintunlehtiä
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • 30 g parmesanjuustoa (=0,5 dl raastetta)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 tl valkoviinietikkaa (ole varovainen määrän kanssa, ettei etikan maku hallitse liikaa)
  • suolaa 
  • mustapippuria
Keitä munat. Jos käytät viiriäisenmunia, niin laita ne kylmään veteen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Kananmunat keitetään koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.

Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä mutta eivät vielä hajoa.

Jos käytät tuoreita herneitä, perkaa ne paloistaan astiaan. Pakasteherneet pitää sulattaa pakkauksen ohjeen mukaan joko mikrossa tai kattilassa. 

Perunoiden kypsyessä valmistetaan kastike sekoittamalla basilikaa ja persiljaa (jätä persiljaa vähän koristeeksi), 1 dl oliiviöljyä, pinjansiemenet, valkosipuli sekä karkeasti raastettu parmesan pestokastikkeeksi teho- tai sauvasekoittimella. Laita kastike astiaan jossa sekoitat salaatin.

Valuta perunat ja halkaise kahtia kuumana. Lisää perunat astiaan jossa on pestokastike; lisää sinne myös etikka, minttu silputtuna ja herneet sekä reilusti mustapippuria. Sekoita hyvin, jotta pesto ympäröisi ainekset joka puolelta. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan, sekoita suolan lisäämisen jälkeen.

Paloittele munat ja lisää salaattiin. Koristele persiljasilpulla.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti