Pages

Spaghetti alla Bellini

Viikonloppuna tein klassikkopastaa, joka tunnetaan myös nimillä Spaghetti alla Norma tai Spaghetti alla siciliana. Reseptiin kuuluu alunperin ricotta salata -juustoa, joka on varsin erilainen juusto kuin se pehmeä ricotta jota yleensä kaupoista saa. Mutta koska ricotta salataa on Suomesta aika vaikea saada, mozzarella toimii korvaajana mukavasti.



Spaghetti alla Bellini (2 hengen annos)

  • 160-200 g spagettia
  • 400 g hyvää tomaattimurskaa
  • 120 g ricotta salataa tai mozzarellaa
  • 1 pieni munakoiso
  • 2-4 kuivattua chiliä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannussa öljy ja lisää valkosipulit ja sormissa murskatut kuivatut chilit. Sekoittele pari minuuttia ja lisää tomaatit. Anna hautua 20 minuuttia. 

Tomaattien hautuessa voi valmistella munakoisot ja kypsentää pastan. Pilko munakoiso pienehköiksi kuutioiksi. Paista munakoisokuutioita välillä sekoitellen toisella pannulla runsaahkossa öljyssä 4-5 minuuttia, kunnes vähän ruskistuvat. 

Keitä pasta niin, että se tulee valmiiksi suunnilleen samaan aikaan kuin tomaattikastike. Useimpien spagettien keittoaika on noin 10 minuuttia joten keittoveden voi laittaa lämpenemään heti munakoisojen paiston jälkeen.

Lopuksi sekoita munakoisot tomaattikastikkeeseen ja sekoittele pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen, pyörittele hetki että maustuu joka puolelta kastikkeella. Ota pois pannulta ja lisää sekaan reilusti revittyjä basilikan lehtiä sekä juusto: ricotta salata karkeasti raastettuna tai mozzarella pienehköinä kuutioina. 

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti