Pages

Peperonata

Maukas kasvislisäke, jossa paprikoiden marinointiliemi toimii samalla kastikkeena. Paprikat voi grillata tai pariloida, jolloin niille saa kivan näköisen paistopinnan, mutta valmistus onnistuu myös paistinpannulla. Paistorasvana voi käyttää tällöin marinointiöljyä. Hyvää vaikka leivän ja soija- tai quornleikkeleiden tai kypsien papujen kanssa. Jos taloudessa on lihaa syöviä, tämä toimii hyvin myös grillimakkaran lisukkeena.




Peperonata - grillattua marinoitua paprikaa

(2-3 hengen annos)

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen ja 1 vihreä paprika, tai 2 keltaista paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl lime- tai sitruunamehua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 rkl rosmariinin lehtiä silppuna
  • 1 rkl kapriksia
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista marinadi laajapohjaiseen astiaan. Laita öljy ja lime- tai sitruunamehu astiaan. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää sekaan. Silppua rosmariini ja laita muiden aineiden sekaan, lisää myös huuhdellut kaprikset. Sekoita hyvin.

Poista paprikoista siemenet ja kalvot, ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Lisää paprikasuikaleet marinadin sekaan. Sekoittele hyvin jotta marinadia tarttuisi kaikkiin paprikoihin. Anna marinoitua tunnin verran, sekoita pari kertaa välillä.

Kun marinointiaika on kulunut, paprikat kypsennetään. 

Valmistus grillissä tai parilapannulla: Nostele paprikat marinadista grilliin tai parilapannulle kypsymään. Sekoittele ja kääntele, kunnes saaneet vähän väriä, noin 10 minuuttia. Kun paprikat ovat kypsiä, ota ne tarjoiluastiaan, mausta suolalla ja mustapippurilla, ja lisää sekaan marinadi (maun mukaan osin tai kokonaan). Sekoita ja tarjoile.

Valmistus paistinpannulla: Kaada marinointiöljy ja paprikat pannulle ja kypsennä siinä kunnes alkavat kypsyä mutta eivät ole vielä velttoja. Pannu saa olla aika kuuma, ja paprikoita kannattaa käännellä välillä. Kypsennys kestää 8-10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. (Tästä ei tule ihan yhtä nättiä kuin grillatusta, koska paprikoissa ei ole grillausraitoja, ja kaprikset vähän hajoaa paistaessa, mutta maku on yhtä hyvä.)
















Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti