Pages

Mimosaparsat

Valmistin viikonloppuna ensimmäisen kerran tänä vuonna parsaa. Tankoparsaa saa tosin nykyisin ympäri vuoden kaukomailta tuotuna, mutta itse ostan parsaa yleensä vasta kun keväällä saa eurooppalaista parsaa, eli huhtikuulta alkaen. Ensimmäiset vuoden parsat herkuttelin yksinkertaisesti hyvän öljyn, kapristen ja raastetun kananmunan kanssa. Tämän jälkeen sitten parsanhimon iskiessä parsarisottoa, parsakeittoa, parsa-perunasalaattia jne. monimutkaisempia parsaruokia. Mutta ensin piti nauttia parsasta pelkistetyssä muodossa.

Mimosaparsat

(2-3 hengen alkupala- tai lisäkeannos)

  • nippu vihreää parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 1-2 rkl kapriksia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
Keitä munat kypsiksi, keittoaika 9 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja raasta ne karkealla raastinterällä.

Poista parsoista kuivat ja puumaiset tyviosat taittamalla kutakin parsatankoa, kunnes se katkeaa. Riippuen parsan tuoreudesta katkeaa joko vain pieni pätkä, tai sitten kuten valitettavan usein Suomeen kuljetuksen jälkeen käy, parsat ovat sen verran kuivuneita että jopa lähes puolet on kovaa ja pois katkeavaa osaa.  Se on hyvä silti katkaista ja heittää pois, koska syötynä se on ikävän säikeistä ja tylsän makuista. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria ennen käyttöä, vaan huuhtelu riittää.

Kiehauta vesi kattilassa, lisää veteen suolaa ja keitä parsoja kunnes ovat pehmeitä tyviosistaankin (voi testata haarukalla). Riippuen parsatankojen paksuudesta ja tuoreudesta keittoaika on 3-7 minuuttia. 

Valuta parsat lävikössä ja asettele lautasille. Ripottele parsatangoille oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Ripottele raastettu muna parsojen tyviosien päälle ja lisää lopuksi vielä huuhdellut kaprikset.


Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti