Pages

Shakshuka

Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen ruokalaji, joka leivän (pitaleipä tai muu vaalea leipä) kanssa käy vaikka lounasruoaksi, tai aamupalalle tai brunssille niille jotka tykkäävät syödä tukevaa ruokaa aamulla. Osan yrteistä voi käyttää kuivattuna, esim. timjamin ja korianterin.

Annokset voi tehdä joko kahdella pienellä pannulla, jolloin pannuja voi käyttää myös tarjoiluastioina, tai yhdellä normaalikokoisella, ja tarjoilla sitten lautasilta.


Shakshuka 

2 h annos

  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • 1 iso tai 2 pientä sipulia 
  • 3 tomaattia 
  • 4 kananmunaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 2 tl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 3 timjamin oksaa
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • 2 rkl silputtua korianteria (tai 1 tl kuivattua)
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa, mustapippuria
Viipaloi sipuli renkaiksi. Poista paprikoista siemenet ja kalvot ja viipaloi 1-2 cm paksuiksi viipaleiksi. Pilko tomaatti karkeasti. Käsittele yrtit. Irrota timjaminoksista lehdet ja silppua ne. Silppua persilja ja korianteri.

Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa ja lisää kuminansiemenet. Paista sekoitellen minuutti tai pari. Lisää öljy ja sipuli ja paista muutama minuutti. Lisää paprikat, sokeri ja yrtit (timjami, persilja, korianteri, laakerinlehti) ja paista sekoitellen kuumalla pannulla noin 10 minuuttia, kunnes paprikat alkaa saada väriä. 

Lisää tomaatit, maun mukaan cayennepippuria sekä suolaa ja reilusti mustapippuria. Laske levyn lämpö keskilämmölle ja paista välillä sekoitellen 15 minuuttia, lisäten vettä välillä niin että koostumus muistuttaa lopulta paksuhkoa pastakastiketta (noin desin verran ehkä menee vettä). Maista ja lisää mausteita jos tarvetta. 

Poista laakerinlehti seoksesta. Tee paprikaseokseen kananmunille kolot ja riko munat varovasti koloihin. Ripottele päälle suolaa. Kypsennä (mieluiten kannen alla) pienellä lämmöllä kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet (noin 10 minuuttia). Koristele yrteillä.

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti