Pages

Piristetty parsakaali

Samalla menetelmällä voi tehdä monia muitakin kasviksia, esimerkiksi vihreitä papuja tai porkkanoita, ja niistä tulee pelkästään keitettyä versiota maukkaampia. Idea on ensin keittää kasvikset juuri ja juuri kypsäksi, ja sitten paistaa valkosipulilla ja haluttaessa kuivatulla tai tuoreella chilillä maustetussa oliiviöljyssä.

Lopputuloksen voi käyttää aterian kasvislisäkkeenä, tai tarjota esimerkiksi pastan ja fetakuutioiden tai manchego- tai pecorinojuustoraasteen kanssa kevyenä pasta-ateriana.


Piristetty parsakaali (lisäke 2:lle)

  • keskikokoinen parsakaali
  • oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • (haluttaessa tuoretta tai kuivattua chiliä)
  • suolaa
  • mustapippuria
Leikkaa parsakaali isohkoiksi kukinnoiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi, lisää hieman suolaa. Lisää parsakaalin kukinnot ja keitä kannen alla 4-5 minuuttia eli kunnes parsakaali on kypsää mutta ei vielä liian pehmeää. Valuta keitetty parsakaali lävikössä.

Kuori ja viipaloi valkosipuli (ja haluttaessa chili, tai jos käytät kuivachiliä, murskaa se suoraan paistoöljyyn) ohueksi. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä, ja freesaa siinä valkosipulia ja chiliä hetken verran, niin että öljyyn irtoaa makua. Älä päästä valkosipulia ruskistumaan. Lisää parsakaali ja pyörittele minuutin verran niin että maut tarttuvat siihen öljystä. Lisää hieman suolaa ja mustapippuria.


Yksi käyttötapa: tuorepasta-tagliatellen ja cheddarjuustolla täytettyjen jalapenojen + paholaisen hillon kanssa ateriana. 

Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti