Pages

Liivatteeton panna cotta

Tässä helppo jälkiruoka, jonka valmistuksessa täytyy vaan varata ennen ruokailua vähintään tunnin verran aikaa jääkaapissa jähmettymiselle. Muuten itse valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ohjeessa on jogurttia tasapainottamassa valkosuklaan makeutta.



Liivatteeton panna cotta

2 hengen reilu annos

  • 100 g valkosuklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl paksua täysrasvaista jogurttia, esim. turkkilainen ns. partaäijäjogurtti
  • 1/4 vaniljatankoa
  • 2 dl marjoja, esim. vadelmat tai mansikat, tai persikoita tai passionhedelmää
  • (tomusokeria)
Varaa käsille kattila kerman kiehauttamiseen sekä astiat suklaan sulattamiseen joko mikrossa tai vesihauteessa. 

Laita kattilaan kerma ja kaavi sekaan siemenet halkaistusta vaniljatangon pätkästä. Laita kerman sekaan myös itse tanko. Kiehauta. Poista vaniljatanko kattilasta.

Samaan aikaan voi sulattaa suklaan. Käy joko mikrossa (ohje suklaan sulattamisesta mikrossa: linkki) tai sitten niin, että kiehauttaa kattilassa vettä ja laittaa suklaan lohkottuna vesikattilan sisällä olevaan pienempään astiaan. Kun vesi kiehuu voi kattilan ottaa joko pois levyltä tai antaa hiljalleen kiehua levyllä. Lopetetaan kun suklaa on sulaa.

Seuraavaksi kerma sekoitetaan sulatetun suklaan joukkoon. Annetaan jäähtyä vaikka tiskialtaassa johon on laitettu kylmää vettä sen verran että peittää jonkin verran astian reunoja. Pienelle määrälle jäähtyminen kestää ehkä vartin., ja sen aikana kannattaa seosta välillä sekoittaa. Seoksen jäähdyttyä riittävästi sekoita joukkoon ruoanvalmistusjogurtti.

Jaa seos pieniin laseihin tai kahvikuppeihin. Laita jääkaappiin vaikka kelmulla peitettynä, ja anna olla siellä tarjoiluun asti, minimissään 1 tuntia jotta hyytyy kunnolla. Ei haittaa vaikka panna cotat odottaisivat tarjoilua useammankin tunnin.

Lisää valitsemasi marjat tai hedelmät annoksen päälle. Herkullisia ovat esim. tuoreet vadelmat tai mansikat, säilykepersikat tai passionhedelmien sisus kuoristaan kaavittuna. Tomusokeria voi laittaa päälle jos marjat vaikuttavat happamilta. 







Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti