Pages

Tomaatti-mozzarellakeitto

Optimaalinen arkiruoka: edullista, nopeatekoista ja hyvää. Vegaaniversioon voi mozzarellan korvata paistetulla tofulla tai sitten vegaanisella juustovalmisteella.

Tomaatti-mozzarellakeitto

2:lle

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoa (suurustamiseen)
  • 4 dl kasvislientä tai vettä + liemivalmistekuutio
  • 1 tlk hyvää tomaattimurskaa
  • (1 rkl tomaattipyreetä, ei pakollinen)
  • pari kuivattua chiliä tai 1/2 tl cayennenpippuria
  • 1 laakerinlehti
  • puolen sitruunan mehu
  • mustapippuria, suolaa
  • basilikanlehtiä
  • mozzarellaa (1 pallo riittää kahteen annokseen)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä sipuleita ja sormissa murskattua kuivattua chiliä tai cayennepippuria pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Ripottele jauhot sipuliseokseen ja lisää kasvisliemi koko ajan sekoittaen. 

Lisää tomaattimurska, tomaattisose ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. 

Tarjoiltaessa laita lautasten pohjalle mozzarellapaloja, ja annostele keitto päälle. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.




Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti