Pages

Pizzanpaistajan aamuherkku



Jos pizzataikinaa jää, tämä on yksi maukas tapa käyttää jämät: tehdä niistä seuraavana aamuna makea pizzaleivonnainen. Näin joskus ohjeen tähän kirjakaupassa satunnaista keittokirjaa selatessani, ja se oli niin yksinkertainen, että muistin sen kirjaa hankkimattakin ja kokeilin. Sen jälkeen on usein pizzaperjantaita seurannut pizzaleivonnais-aamiainen. Sopii rentoihin viikonloppuaamuihin jolloin on aikaa lämmittää uuni.

Maku on aika yllättävä, siitä tulee jotenkin mieleen korvapuusti, mutta pieni pizzapohjan rapeus ja suolaisuus antaa siihen kivan sävyn. Sopii erityisen hyvin yhteen maitoisten juttujen kuten cappuccinon tai muun maitokahvin tai vaikka vaniljajäätelöpallon kanssa.

Pizzanpaistajan aamuherkku 

Tavallisen pizzan kokoisesta tulee 4:lle, mutta voi tehdä sen kokoisen kuin nyt taikinaa on tai syöjiä

  • pizzataikinaa, joka on jäänyt vaikka edellisen illan pizzanpaistosta
  • kermaa (alle desi kuluu isompaankin)
  • voita (joitakin ruokalusikallisia enintään)
  • sokeria (pari rkl isoon)
  • kanelia
  • pinjansiemeniä
Laita uuni kuumenemaan maksimilämpötilaan. Käytä siellä pizzakiveä tai sitten uunin pohjalle laitettua ylösalaisin käännettyä uunipeltiä, joka saa kuumeta uunin mukana.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla vähän ruskehtaviksi.

Kauli pizzataikina ohueksi levyksi ja laita leivinpaperille.

Valele taikinalle kermaa tasaisesti. Itse laitan mielellään  vähän reunoihin asti, niin ettei reunoista tule kovin rapsakoita - se ei jotenkin leivonnaiseen sovi yhtä hyvin kuin suolaiseen pizzaan.

Ripottele kerman päälle sokeri ja voita pieninä paloina tasaisesti . Lisää kanelia maun mukaan tasaisesti ympäriinsä.

Laita uuniin ja paista 3-5 minuuttia, eli kunnes päällysteet on sulaneet ja reuna on hieman ruskistunut. Ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet ja tarjoile heti.


Tästä tuli isona ylemmän kuvan aamupalapizza





Tatiana

Chilipäinen vegeruokabloggaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti