Kantarelli-juurespasta (2 h annos)
- 1/2 litraa kantarelleja (myös muut ryöppäämättä käytettävät sienet käyvät)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- pala juuriselleriä
- porkkana
- 1/2 paprikaa
- 200 g tomaattimurskaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- kymmenisen lehteä tuoretta basilikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- (chilijauhetta)
- 2-3 rkl parmesan- tai emmentaljuustoa
- 160 g spagettia tai muuta (kuiva)pastaa
Paloittele sienet ja paista ne oliiviöljyssä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Kuutioi sipuli, viipaloi valkosipuli, raasta selleri ja porkkana. Paloittele paprika. Lisää kaikki kasvikset sekä tomaattimurska ja muut mausteet paitsi tuore basilika sienten sekaan. Keitä hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoittaen. Pari minuuttia ennen kuin on valmis, lisää tuore silputtu basilika ja sekoita.
Sillä aikaa kun kastike kypsyy, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, valuta ja tarjoile kastikkeen ja juustoraasteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti