Tässä hurjan mausteinen mustapippuritofu. Chilien ja mustapippurin määrää voi pienentää jos ei pidä todella vahvasta, mutta ihan miedoksi ei kannata ruokaa muuttaa, koska juuri chilin, mustapippurin ja soijan sekä makeuden yhdistelmä on tämän ruokalajin "se juttu".
Mustapippuritofu (2-3:lle)
- 400 g kiinteää tofua, kuutioi isohkoiksi kuutioiksi
- kasviöljyä (seesami- tai maapähkinäöljy parasta, mutta muutkin käy)
- maissijauhoa tofun jauhotukseen
- 75 g voita
- 150 g salotti- tai makeasipuleita, ohuina viipaleina
- 4 tuoretta kokonaista chiliä, esim. vahvuus 5-6, ohuina viipaleina
- 6 valkosipulin kynttä
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
- 1,5 rkl makeaa soijakastiketta, esim. ketjap manis tai teriyaki-kastike
- 2 tl soijakastiketta
- 1 rkl hienosokeria
- 2 rkl karkeasti murskattua tai maustemyllyssä jauhettua mustapippuria
- 8 kevätsipulin vartta, 2-3 cm pätkiksi leikattuina
Ensin valmistetaan tofu. Laitetaan pannuun kuumenemaan öljyä niin että sitä on noin puoli senttiä pannun pohjalla. Kuutioitu tofu pyöritellään maissijauhoissa ja laitetaan kuumaan öljyyn paistumaan. Käännellään öljyssä, kunnes palat ovat joka puolelta kullanruskeita. Sitten poistetaan pannusta ja huuhdellaan pannu.
Tämän jälkeen pannussa sulatetaan voi. Siihen lisätään salottisipulit, chili, valkosipuli murskattuna ja inkivääri, ja paistetaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisätään soijakastikkeet ja hienosokeri. Sekoitetaan ja lisätään murskattu mustapippuri.
Lopuksi tofukuutiot lisätään pannulle ja sekoitellaan hetki, että kastikkeen maut tarttuvat niihin. Päälle ripotellaan kevätsipulit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti